Povratak Divlje Žene | WOMAN HEALING
4420
page-template-default,page,page-id-4420,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.10, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
Zdravlje je izvor zadovoljstva.

WOMAN HEALING

Ženska zdjelica izvor je novog života. Ne samo da se u njoj stvara i razvija novo ljudsko biće, već u njoj nastaju i iz nje se rađaju sve naše ideje, sve ono što manifestiramo u ovome životu. Održavati njeno zdravlje na svim razinama, a posebice održavati zdrav energetski protok kroz zdjelicu znači biti plodan, moćan i sposoban njegovati, razvijati i na kraju poroditi svoje zamisli, svoje projekte i svoje ideje. Njegujući zdravlje svoje zdjelice, njegujemo i održavamo zdravima sve svoje životne kreacije.

SAMO ZDRAVO TIJELO MOŽE BITI DIVLJE

 

I samo divlje tijelo može nastaniti divlja duša. O ženskom tijelu i zdravlju naših reproduktivnih organa valja se skrbiti s jednakom pažnjom kao o svojoj divljoj psihi.

U programu žensko zdravlje bavimo se upravo tim aspektom naše ženstvenosti: zdravljem i ravnotežom ženskih reproduktivnih organa s naglaskom na smanjenje predmenstrualne neugode, prevencijom upala, uravnoteženjem menstrualnih ciklusa i uspostavom zdravog energetskog protoka u zdjelici koji je preduvjet fizičkom zdravlju i osjećaju ženske moći i kreativnosti.

 

KAKO SE RAZVIJA BOLEST?

 

Prema nekim drevnim iscjeliteljskim tradicijama, bolest sedam puta kuca na vrata prije nego se manifestira kao fizičko oštećenje i dosegne tjelesnu razinu. Kucanje je tiho, nije ga lako čuti, ako nismo bliski sa sobom, ako se nismo izvještili slušati suptilne znakove koji nam govore da nešto nije u redu. To znači da bolest postoji i u duhovnom i emocionalnom smislu, puno prije nego dosegne naše fizičko tijelo i da je njenu fizičku manifestaciju moguće zaustaviti na vrijeme. Ako si dozvolimo čuti signale koji govore da nešto nije u redu, da smo se odvojili od sebe, da gubimo ravnotežu.

Problem nastaje kada i ako smo već toliko odvojeni od sebe, od svojeg unutarnjeg glasa da ne čujemo poruke iznutra, da ne poštujemo mudrost tijela koje već u samoj objavi signala da nešto ne valja, sadrži i poruku o tome kako povratiti izgubljenu ravnotežu.

Primjerice, ako nam tijelo putem osjećaja iscrpljenosti kazuje da se premalo odmaramo, ako se budimo umorni i osjećamo da nemamo dovoljno (kvalitetnog) sna, a mi unatoč tom osjećaju i dalje radimo preko svojih fizičkih mogućnosti i iscrpljujemo svoje energetske rezerve, ne dajemo si potrebni odmor, tijelo će sve više patiti, signali će biti sve jači, sve dok se ne razbolimo i prisilno završimo na oporavku. Tada se obično hvatamo za glavu, kritiziramo što se nismo ranije poslušali i obećamo da ćemo drugi puta pametnije.

 

Stvari su zapravo vrlo jednostavne, u suštini. Jer…

 

ŠTO JE BOLEST?

 

Vrlo pojednostavljeno (i površno) bilo bi shvaćanje da je bolest skup nekih simptoma koji govore da se u organizmu nešto događa. Što i gdje pitanja su kojima se bavi medicinska znanost, koja će nam pomoći otkriti do kojeg stupnja je ravnoteža narušena, koliko je oštećen organ, te koja je intervencija potrebna. Na žalost, ako su oni signali s početka naše priče predugo zanemarivani, biti će možda nužno provesti i određene mjere kako bi se sanirala daljnja šteta na organu ili sustavu. No ako smo na vrijeme reagirali, simptomi će se uglavnom uz nježnu intervenciju povući, a nama preostaje istraživanje što napraviti da se takva situacija više ne ponovi.

Srećom, bolest možemo promatrati kao stanje u kojem nema zdravlja. A zdravlje je puno više od nedostatka fizičkih simptoma.

 

Zdravlje je stanje vitalnosti, energiziranosti, plodnosti, volje za životom, snage u tijelu, jasnoće misli i emocija i povjerenja da je naše tijelo sposobno nositi nas kroz izazove života. Stoga je uvijek bolje svoju svjesnost i pažnju usmjeravati na one aktivnosti i način življenja koji podržavaju zdravlje, nego li čekati da se pojavi bolest, pa se baviti njome.

 

Srećom, i kad se simptomi već pojave, neki su poremećaji funkcionalni, što znači da nema patologije na organima ili sustavu organa, a podloga poremećaja tzv.psihosomatskog je porijekla. Srećom, kažem, jer su to situacije u kojima medicina najčešće sliježe ramenima, a mi smo pozvani pogledati dublje u sebe i istražiti što možemo sami napraviti da sami sebi pomognemo. Vraćanje ravnoteže obično dovodi do uklanjanja simptoma koji čine poremećaj.

Osjećaš li povezanost sa svojim unutarnjim organima? Možeš li osjetiti različite faze svojeg ciklusa, povezati se s njima i poštivati djelovanje različitih energija u svojoj svakodnevici? Daješ li sebi i svojim potrebama prednost pred svakodnevnim obavezama? Možeš li biti sama svoj najbolji prijatelj i svoj saveznik, brinući o svom zdravlju na najbolji mogući način? Vraća li ti tvoje tijelo kroz osjećaj ženske moći i plodnosti zahvalnost za tvoju skrb o njemu ili ti različitim simptomima govori kako je taj odnos možda malo narušen i zahtjeva da se o sebi porbineš i sa sobom povežeš na malo dubljim razinama? Jesi li spremna iscijeliti svoju ženstvenost? Balansirati svoje cikluse? Uskladiti se sa svojim unutarnjim ritmom? Povezati se s izvorom svoje najdublje mudrosti? Razviti zdravne navike brige o sebi na svim razinama? Otkriti beskrajno polje vlastite kreativnosti?

ŠTO ISCJELJUJEMO? TIJELO ILI DUŠU?

 

Oboje. Ponekad istovremeno, ponekad odvojeno. No, nužno je brinuti o svom zdravlju na svim razinama. Jer izliječimo li samo tijelo, a uzrok poremećaja ne tretiramo, bolest će se vratiti u istom obliku ili će se preseliti na neki drugi organ, dakle samo promijeniti način na koji se neravnoteža manifestira.

 

SA ŽENSKIM PREDZNAKOM

 

Kad je riječ o tegobama koje su rezervirane samo za žene, najčešći korijenski uzrok svima njima je neki poremećaj energetske ravnoteže u području zdjelice. Bilo da je energije previše, ili je njen protok slab, organi zdjelice postaju preopterećeni ili pothranjeni, što se manifestira kao predmenstrualni sindrom, različite izrasline u/na reproduktivnim organima, nedostatak spolne želje, infekcije urinogenitalnog sustava, poremećeni PH u rodnici, neplodnost.

Budući je zdravlje ženskih organa usko vezano uz ravnotežu hormonalnog sustava koji možemo simbolički prikazati kao vrlo fino vođeni simfonijski orkestar, gdje jedan instrument mora savršeno skladno pratiti druge, kako bi cijela skladba zvučala smisleno, onda postaje jasno da se i problematici ženskog reproduktivnog zdravlja treba pristupiti na sistemski način. To znači uzeti u obzir cijeli sustav, a ne samo njegove izolirane dijelove.

Program Woman Healing obuhvaća različite tehnike rada s tijelom i emocijama, te izradu personaliziranih preparata za korištenje kod kuće, a usmjereni smo prije svega na pružanje podrške ženskom zdravlju i povratku ravnoteže u naše cikluse. Pristup je individualan, što znači da kod planiranja programa uzimam u obzir sve aspekte vašeg života i zajedno tražimo najbolje rješenje koje je u skladu s vašim mogućnostima i željama. Program može biti odlična nadopuna ostalim praksama osobnog razvoja.

PISMO KLIJENTICE

Bilo je potrebno samo tri ciklusa da se vide rezultati zajedničkog rada! Došla sam ti s kroničnim bolovima u trbuhu, teškim bolnim menstruacijama, nepredvidivim krvarenjem, a svi nalazi su bili uredni. Nitko nije mogao naći što me boli, a ipak je boljelo. Nakon prvog tretmana shvatila sam da se ne sjećam kako je to biti opušten. Imala sam osjećaj da godinama držim neki uteg koji sam se bojala pustiti. Bojala sam se da će se sve raspasti ako se ja opustim i prepustim životu. Dala si mi preparate, a ja sam ih sve brižno koristila, bili su mi povod da stvorim neke svoje zaboravljene rituale njege. Često sam plakala. Činilo se da se ta pipa nikad neće zatvoriti. Ali svaki put kad bi otplakala, bila sam nešto lakša. Prvi idući ciklus bio je obilan, kako si najavila. Ali već drugi je bio blaži i iznenađujuće redovit. Bilo je blago, nekako prirodnije, ja sam bila opuštena, boljelo je puno manje i mogla sam prehodati bez lijekova. Sad uživam u svojoj lakoći i slobodi i pitam se jesam li ti mogla doći ranije. Marija, stomatolog

REZERVIRAJ TERMIN