Povratak Divlje Žene | SERUM ZA LICE
4112
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4112,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.10, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

SERUM ZA LICE

SERUM ZA LICE

Medicine is not only a science. It is also an art. It does not consist of compounding pills and plasters, it deals with the very processes of life, which must be understood before they may be guided. Paracelsus


Jedna od temeljnih ideja kada se radi o izradi prirodne personalizirane kozmetike jeste: manje je više. Manje ne znači manje kvalitetno, a više ne znači uvijek bolje i kvalitetnije. Ponekad je samo jedan sastojak dovoljan da koži da upravo ono što joj je potrebno za njegu ili oporavak i učinit će puno više dobrobiti nego skupocjena komplicirana formula.

 

Upravo s tom idejom kreiramo i naše serume za lice, za intenzivnu njegu kože kada je to potrebno. Ne treba svakoj koži serum. Nekoj će biti dovoljna samo nježna dnevna krema. No, postoje situacije kada je serum uz kremu ili čak samo jači serum jedno kraće vrijeme, upravo ono što će koži vratiti potreban elan i živost, potaknuti regeneraciju i oporavak ili djelovati na smanjenje bora i lagano ju pomladiti.

Serum za kožu je proizvod namjenjen intenzivnoj njezi kože, bilo da se radi o podršci u saniranju postojećih problema ili je sastavni dio dnevne beauty rutine. Glavni, a ponekad i jedini sastojak su dragocjena biljna ulja i eventualni vitaminski dodaci. Ako se radi serum za cijelo lice, eterična ulja se izbjegavaju radi osjetljivosti područka oko očiju. Obično se koriste se u malim količinama i tek povremeno ili neko kraće vrijeme, a svakodnevno, do postizanja željenog rezultata, kao jednokratna intenzivna kura za oporavak.

Kao i ostali preparati iz skupine preparativne personalizirane prirodne kozmetike, serumi se također izrađuju ovisno o stanju i potrebama kože. Serumom možemo djelovati protiv bora, usporiti starenje kože, smanjiti štetni utjecaj unutarnjeg i vanjskog stresa, iscjeliti ožiljke, regenerirati oštećeno područje, ublažiti simptome nekih poremećaja, dati koži hranu i pomoći joj da zadrži vlažnot, poboljšati tonus, ispraviti nepravilnosti oko lučenja sebuma. 

 

Važno je razumjeti da je koža živi organ koji diše, raste, razvija se, troši ali i obnavlja. Kada bi smo joj omogućili idealne uvjete, a to su dovoljno sna, kvalitetna hrana iznutra i uklanjanje svih industrijskih preparata izvana, koža bi se u vrlo kratkom roku sama oporavila i pomladila. Najčešća greška koju radimo kada je koža u pitanju, jeste da ju u želji da što prije postignemo željene rezultate opteretimo velikim količinama različitih (najčešće industrijskih) preparata. Takav tretman koža doživljava kao stres i umjesto da radi ono što joj je potrebno (odmori se, oporavi i vrati u ravnotežu), ona se još mora boriti s onime što svakodnevno stavljamo na nju.

 

Prirodno vrijeme kada se koža, kao i cijelo tijelo regenerira i obnavlja jeste noć. Stoga je osim kvalitetnog sna, prije spavanja važno kvalitetno očistiti kožu, ukloniti šminku i nečistoću i omogućiti koži vrijeme za oporavak. To je ujedno vrijeme kada valja koristiti prirodnu pomoć, kao što su intenzivni serumi za lice. Potpuno je pogrešno jedan ovakav proizvod nanijeti na kožu neposredno prije svih slojeva dekorativne kozmetike, kako se to obično preporuča u slučaju komercijalnih seruma dostupnih u drogerijama.

 

ZAŠTO BI SVAKA ŽENA TREBALA IMATI SVOJ OSOBNI ELIKSIR LJEPOTE

 

  • Serumi su iznimno zahvalni za korištenje. Iako je pakiranje samo 15 ml, ovakav proizvod traje mjesecima, čuva li se u preporučenim uvjetima.
  • Serum je potpuno prilagodljiv trenutnim potrebama i stanju kože i može se ciljano djelovati na određene kožne probleme.
  • Zdrava koža lica zahtjeva manje dekorativne kozmetike kojom se prikrivaju nedostaci, pa ulaganje u jedan ovakav proizvod može značiti uštedu na mnoštvu drugih preparata.
  • Biljna ulja prodiru duboko u kožu i tako djeluju na onaj dio kože u kojem se stvaraju nove stanice. Tu leži tajna njihove vrijednosti.
  • Za razliku od prirodnih krema za lice, koje imaju veliki udio vodene faze, serumi su čisti koncentrati dragocjenih biljnih ulja. Dok je vodena faza važna za hidrataciju kože, ulje je to koje će pomoći koži da unesenu vlagu zadrži.

 

PREPORUKA KORIŠTENJA

 

Malu količinu seruma umasirati u čistu, lagano vlažnu kožu lica, navečer prije spavanja i ne nanositi nikakve druge preparate nakon toga. U slučaju da je koža jako suha, nakon što se serum upio može se nanijeti uobičajena prirodna personalizirana Happy Skin krema.

 

 

 

KOLIČINA

15 ml

CIJENA

150 - 200 kn

Date

28/01/2017

Category

Skin & Soul Healing