Povratak Divlje Žene | ODGOVORNOST
4263
post-template-default,single,single-post,postid-4263,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.10, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

ODGOVORNOST

ODGOVORNOST

Kada divlja žene krene putem oporavka svoje duše i pospremanja svog unutarnjeg prostora, kroz čišćenje tema koje su nam problematične i koje nas žuljaju, važno je imati žar unutarnje vatre i inspiracije koja će ju držati i kada se susretne s ne baš ugodnim temama.

 

Važno je držati svoj fokus i biti iznutra angažirana za sebe, jer niti jedna tehnika koju će netko drugi primijeniti, niti jedan terapeut, coach, mentor, guru, ne može obaviti posao za nas. Vanjski vodiči važni su za podršku i za osjećaj čvrstog tla pod nogama, ali svaki korak je naš. Moj i tvoj. 

 

I zato te molim da nastaviš koračati i kad je teško. Molim te da održavaš svoju unutarnju vatru živom. Molim te da nikad ne prestaneš HTJETI vratiti se sebi. Molim te da si budeš važna, toliko važna, važnija od svih… ma najvažnija na svijetu. Htjeti sebi dobro, htjeti razriješiti ono što nas muči nije sebično i vjeruj mi da nitko radi toga neće ostati uskraćen. Upravo suprotno. Kada uzmeš pravo da sebi daš dobro i da nahraniš svoj duh, postaješ bolja verzija sebe za sve koji te okružuju. 

 

Još ti želim reći da je put povratka divljine proces koji zahtjeva konkretan angažman u stvarnom životu. Nije dovoljno samo čitati i pasivno slušati o tome, gledati youtube motivacijske filmiće, gledati druge žene koje zrače onime što ti sebi priželjkuješ. To je korisno, inspirativno, podržavajuće i da, svakako je važno okružiti se sadržajem koji nam je potreban. Ali prava promjena događa se tek implementacijom naučenog u stvarni život. Mnogi ovdje posrnu. Mnoge vole samo teoriju. I to je u redu – neko vrijeme. Ali kada dođe vrijeme prakse, možda ipak ne bi.

 

U tom trenutku pozivam te da u pomoć pozoveš nekoga tko zna kako je to, nekoga kome vjeruješ. Da li je to jedna osoba, ili grupa žena, nije važno. Izađi, zatraži podršku i samo nastavi. 

 

Sjećam se jednog mog kolege s jednog bivšeg posla… Svakodnevno je išao na gablec vani i ubijao se u roštilju. Bio je ogroman. Krvna slika loša, tlak loš, srce pred otkazom. Stalno je pričao kako mora nešto poduzeti. Pričao je to svako jutro do 11:45. A onda bi otišao na ručak. Kad bi se vratio s ručka, opet bi pričao kako mu je ovo zadnji dan da živi loše. Sve dok taj zadnji dan stvarno nije došao. 

 

Angažirati se. Djelovati. Raditi. Biti vođen. Ali sudjelovati. Poduzimati. Tražiti podršku. Krijepiti se. Prihvatiti da je ponekad teško. Ali sudjelovati. 


Nema promjene koju želimo, bez da se oko nje angažiramo.

 

Tvoj divlji život je tvoja odgovornost. Naše stanje je naša odgovornost. To je jedina istina, sve ostalo je zabluda.

Kristijana

Sretna sam što si slijedila zov iznutra i došla čuti priču o Divljoj Ženi i njenom povratku koji je toliko važan za zdravlje ženskog duha i psihe. Ovdje sam da te podržim svim alatima kojima raspolažem, da podijelim s tobom priče o Njoj, pružim inspiraciju i ideje za tvoj rast i daljnje istraživanje. Put otkrivanja moje osobne Divljine je bio i moj najveći životni zadatak, stoga je moja najvažnija poruka tebi: NISI SAMA. Sve smo na istoj misiji, hvala ti što se budiš!