Povratak Divlje Žene | O MENI
77
page-template-default,page,page-id-77,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.10, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

O MENI

Počele smo našu potragu za divljim, bilo kao djevojčice ili kao odrasle žene, jer smo usred nekog divljeg pothvata osjetile da smo blizu neke divlje pojave što nam pruža potporu. Možda smo pronašle njene tragove na svježem snijegu snova. Ili smo psihički primjetile jednu svijenu grančicu tu i tamo, šljunak preokrenut tako da mu se vidi mokra strana... Pa smo znale da je nešto blagoslovljeno prošlo našim putem. Osjetile smo u vlastitoj psihi zvuk poznatog daha iz daljine, doživjele potresanje tla i odmah smo u sebi znale da se kreće nešto snažno, netko važan, neka divlja sloboda koja pokreće onu istu slobodu u nama. C.P.Estes

Divlja Žena

U povratku divlje žene bavimo se njegovanjem našeg divljeg života.

 

Divljna je druga riječ za slobodu. Slobodu duha, slobodu tijela i uma. Slobodu da budemo i živimo ono što jesmo. Svaka žena ima priliku živjeti divljim životom. Svaka žena je u suštini divlja žena. Divljina nije privilegija malobrojnih, divljina je naše prirodno stanje, koje uslijed ne podržavajućih životnih okolnosti zaboravljamo i od kojeg se otuđujemo. Nije da imamo nekog izbora, jer ne možemo biti nešto što nismo. Ali nešto je temeljno pogrešno u ovom našem vremenu. Prihvatili smo čudna pravila, svijetom vladaju čudni zakoni, pobrkane su uloge, nema ravnoteže. I taj odlazak koji se u nekom trenutku dogodio, zapravo je jedna vrsta zaborava uslijed prilagodbe na vanjske okolnosti. Zaboravljamo tko smo i koliko smo moćne. Uklapamo se u kalupe, prilagođavamo radi preživljavanja, pristajemo na loše pogodbe jer mislimo da će se nešto strašno dogoditi ako se ne pokorimo. Tako počinje zaborav.

 

Divlji život budi se onog trena kad odustanemo od slike koju gradimo o sebi, od uloga koje mislimo da moramo igrati, od maski koje smo naučile nositi, kada prihvatimo glas svoje istine, uđemo u polje svoje autentičnosti, kada upoznamo stvarnu sebe i dozvolimo joj da se manifestira u svakodnevnom životu.

 

Priča o divljoj ženi simbolička je, dakle, priča o našem unutarnjem buđenju, novom rođenju i postajanju onime što nam je od samog početka dano da budemo i živimo. Niti je itko igdje otišao, niti se od nekud ima vratiti. Radi se o sasvim intimnom i unutarnjem procesu osobnog preporoda.

 

Taj unutarnji proces buđenja, kultiviranja i pronalaska svoje divlje žene nazvala sam povratkom.

Buđenje obično počne nekim nezgodnim događajem, bolešću, nekom osobnom krizom. I nađemo se pred izborom, koji moramo svjesno donijeti. Kako dalje želim živjeti. Hoću li se doista probuditi ili ću se nastaviti pretvarati da spavam. Shvati tu odluku ozbiljno, jer ono što odlučiš neće se odraziti samo na tvoj život, nego i na mnoge generacije koje dolaze iza tebe. Biraj mudro.

Bila sam tamo. Bila sam pitoma. I sve dok bol zbog utamničenja u obliku i načinu života koji više nije odgovarao mojim najdubljim istinama, nije bio jači od izazova promjene i straha od donošenja odluke, nisam radila ništa. A onda… onda sam se jednog jutra probudila… nekako drugačija… ne znam kako točno… ali osjetila sam da je nešto u meni drugačije… negdje unutra ja sam odlučila… odlučila sam da ću proživjeti svoju osobnu revoluciju, bez obzira na posljedice, jer nisam htjela provesti ostatak života osjećajući se žrtvom slučajnih okolnosti. Htjela sam…jednom kad budem jako stara biti sigurna da će svijet znati da sam bila ovdje. Htjela sam provesti život brojeći trenutke koji oduzimaju dah, a ne samo nehotične treptaje oka. Taj osjećaj vodio me kroz šumu mojeg osobnog razvoja i vlastito iskustvo povratka divljine. A sada… sada je vrijeme da svime što jesam i svime što znam podržim sve vas koje se prepoznajete u priči o divljoj ženi i osjećate da je došlo vrijeme i vašeg buđenja.

Povratak

Vjerujem da svaka od nas duboko u sebi zna što je dovelo do zaborava, kojim putem se treba vratiti, kako izgleda njen divlji život i da naša urođena tjelesna mudrost ima svoje načine da nas vrati nazad u to stanje. Ako joj to dozvolimo, ako znamo slušati i ako smo spremne slijediti. Sve smo mi već dovoljno moćne, dovoljno mudre, dovoljno snažne, dovoljno divlje. Povratak stoga nije postajanje nekom novom osobom, već prisjećanje onoga što već jesmo.

Problem je u tome što smo toliko otuđene od svog tijela, svog duha, od naše urođene inteligencije i intuicije da više nismo niti svjesne da ih imamo. Zaboravile smo da je u nama već izvor svih znanja i sve naše moći, pa ih onda bezuspješno tražimo izvan sebe.

 

A sve što zapravo trebamo je uho koje zna slušati, rame koje može podržati, ruka koja njeguje i naša unutarnja dozvola da se vrati kući. U povratku divlje žene razvili smo, stoga, cijeli sustav podržavajućih alata koji će nam pomoći integrirati divlju ženu u stvarni život. Jer divlja žena se vraća kad osjeti da je sigurna.

Nije važno kako se zoveš.

Koliko imaš godina.

Kakve ti je boje koža.

Iz kojeg si plemena i s koje planete.

Kad kažem Divljina,

u svima nama oglasi se isti bubanj.

On se zove Srce.

Odazovi se pozivu.

Odazovi se Sebi.

Zato te pozivam…

Da iskusiš ljepotu rađanja tvog novog života. Kao i svakom porodu, i rađanju divlje žene u tebi prethodi vrijeme sazrijevanja, rasta i razvoja. Uživaj u tom vremenu otkrivanja nove sebe i budi spremna zagrliti novo biće koje ćeš postati. Njeguj svoj potencijal za rast, budi radoznala, istražuj i uči.

Na zajedničko putovanje u divljinu. Na avanturu istraživanja novih načina djelovanja u životu. Na otkrivanje vlastitog unutarnjeg glasa, na otkrivanje vlastite istine i na istraživanje načina na koje će nova ti kreirati svoja životna iskustva.

Da otkriješ vlastitu divljinu. Divljinu koja je simbol življenja iz dubine duše, vjernosti sebi i svojem putu, osobne slobode, nesputanosti, govorenja svoje istine, življenja bez maski i fige iza leđa, bez pretvaranja da smo nešto što nismo.

Da se vratiš u sebe, prigrliš sve svoje kvalitete, udahneš novi zrak, raširiš svoja krila i konačno poletiš.

Kako te ja mogu podržati u tvome povratku?

Moja uloga u tvom životu je da pružim podršku povratku tvoje divlje žene. Puno je lakše kada znamo da ne moramo kroz sve same, kada postoji mjesto i način da se nahranimo iznutra kako bi kroz sve što se događa prošle lakše, nježnije i s manje stresa, a više užitka.

 

Mnoge žene tu zapnu i nikada ne potraže podršku, misleći da će im se radeći na sebi početi događati neke strašne stvari zbog kojih će im život postati strašno težak i da su mentori ljudi koji ih tjeraju da rade nešto što im je bolno i neugodno. Stvar je upravo suprotna. Promjene se već događaju, mi smo ju same odabrale time što smo se odlučile probuditi, a ono što je u stvari izvor težine je sukob između težnji naše duše i slike koju smo izgradile/ideje o tome tko smo, a koju ne možemo pustiti.

 

Moj zadatak je ojačati tvoju unutarnju istinu i podržati odanost sebi. Osjetiš li da želiš i ti poći putem svog srca i slijediti osjećaj koji ti govori da nešto nije onako kako ti osjećaš da bi trebalo biti… ovo je mjesto na koje si uvijek dobrodošla, na kojem će te se čuti i vidjeti i na kojem možeš dobiti podršku kada osjetiš da ti je ona potrebna. Ta podrška može biti u različitim oblicima, što god ti u ovom trenutku odgovara. Možemo razgovarati. Možeš dobiti opuštajući i okrepljujući tretman, a možemo te njegovati prirodnim preparatima, za dublju podršku na vibracijskoj razini. Što god odabereš, možeš biti sigurna da ćeš dobiti prije svega ljubav i razumijevanje. Jer pored svih škola koje su mi dale iskustvo i znanje, ja sam samo žena koja jednostavno zna kroz što prolaziš.

Tvoja,

Kristijana

Autorica sam projekta Povratak divlje žene, certificirana aromaterapeutkinja s diplomom jedne od prvih aromaterapijskih škola u hrvatskoj, life coach (Soulwork systemic coaching) i trenirana voditeljica radionica za žene – The Luminary, Women who Light the Way (www.worldwidewomenscircle.com).

Moj rad je fuzija svih znanja koje sam u sebi aktivirala kroz svoja školovanja, nadograđena iskustvom i praksom mojeg osobnog razvoja, te svime onime što sam upijala iz brojnih  izvora slijedeći put vlastite radoznalosti. Svakoj klijentici pristupam individualno uzimajući u obzir osobnost, lifestyle i rezultate koje želi postići.

 

Ako te zanima što su o mom radu rekli drugi, klikni ovdje.

Postoji li u tvom životu žena za koju ti se čini da bi joj ovo što radim koristilo? Pošalji joj ovu stranicu. Voljela bih da ju podijeliš sa svim ženama koje poznaješ. Jer, ruku na srce, svima je potreban osjećaj podrške, razumijevanja i vodstvo. Svakodnevno gledam kako naš duh vene pod teretom svakodnevnog života kojem smo dozvolile da nas pogazi, svakodnevno slušam o tome kako se teško nosimo s promjenama i kako nas je strah. Znam. I upravo zato želim vam svima reći da ne mora biti tako, ne mora biti bolno i ne moraš sama kroz sve to!  Puno teže od samog povratka i kreiranja svog novog života je uvjerenje da smo u tome same. A vjeruj mi kad ti kažem da na svijetu postoji more nas koje prolazimo isto. I želim da do svih žena dođe informacija da na ovome svijetu postoji!… postoji mjesto na kojem se možemo okrijepiti, postoji naš izvor na kojem se možemo napiti, postoje alati koji su nam na raspolaganju, postoji način.

Ovo što sada imaš pred sobom putokaz je do njih.

REZERVIRAJ TERMIN
O TEBI.
TI si…Ljubavnica.
Čija strast odzvanja duboko u prostranstvima svemira.

 

TI si…Iscjeliteljica.
Došla si završiti zadatke svojih pretkinja. I stvoriti nove temelje budućim generacijama.

 

TI si…Učiteljica.
Svojim životom pokazuješ put mnogima.

 

TI si…Učenica.
Tvoja te radoznalost vodi u nove avanture života.

 

TI si…Dijete prirode.
I njoj hrliš na oporavak, utjehu i njegu. U njenom zagrljaju se budiš, okrepljuješ i snažiš.

 

TI si…Sanjar.
Vidiš daleko i duboko. Zvijezde su ti krijesnice i vodilje.

 

TI si…Ona koja budi.
I na budnost poziva. Jer zna da je život u snu samo sporiji oblik umiranja.

 

TI si…Intuitivna.
Koristi mudro svoj dar slušanja nečujnog i gledanja nevidljivog.

 

TI si…Divlja Žena.
Tvoja pojava izaziva. Tko je spreman, slijedit će.

 

TI si…Čudotvorac.
Jer je s tobom svaki dan čudesan.

 

TI si…Kreator.
Jer razumiješ i živiš istinu da smo svi kreatori svih svojih iskustava.

 

TI si…Svjetlonoša.
Prijateljica mraka, pa s iskrom svog srca osvjetljava put onima što se iz tame migolje.

 

TI si…Moćna.
Tvoja ljubav je tvoja moć.

 

TI si…Slobodna.
Sloboda je tvoja ultimativna vrijednost.

 

TI si…Empatična.
Ti jednostavno znaš kako je to…

 

TI si…Vječna.
I trajat ćeš vječno.

 

TI si…Mudra.
I dijeliš svoje znanje nesebično. Jer znaš da dijeleći ti ne ostaješ bez.

 

TI si…Istinita.
Jer jesi to što jesi.

 

TI si…Boginja.
Koja čistoćom oplemenjuje.

 

TI si…Sva od srca satkana.
Jer grliš neumorno i ljubiš bez ostatka.

 

TI si…Krhka.
Jer znaš da je ranjivost luksuz koji si samo snažni mogu dopustiti.

 

TI si…Strastvena.
Jednakom silom voliš i razaraš.

 

TI si…Veličanstvena.
U svojoj pojavi.

 

TI si…Voljena.
U svakoj stanici svog Bića.

 

TI si…Ona koja nosi poruku.
Koja je tvoja priča?

Pozivam te da mi ispričaš svoju priču o sebi, o Divljoj ženi. Reci mi što te budi i pokreće, na kakvu notu tvoja duša pleše, gdje se krije ushit koji te krijepi i kakvu poruku želiš podijeliti s cijelim svijetom. Svoju priču mi možeš poslati na e-mail kristijana@povratakdivljezene.com. Uz tvoje odobrenje priča će postati dio ovih stranica. Hvala ti što si ovdje!

TVOJE IME

TVOJ EMAIL

Ostavi mi svoje podatke i primaj sadržaj koji nije dostupan nigdje drugdje.