Povratak Divlje Žene | HEALING CIRCLE
4590
page-template-default,page,page-id-4590,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.10, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

HEALING CIRCLE

The Circle is everyday ceremony: the invention of our most ancient Godmothers, who upon witnessing the myriad ways nature exalted this humble shape, claimed it as the spiritual center of their communities. Held by the simple rituals of opening & completion, honoring & appreciation, the Circle acts as a vehicle for both storytelling & transcending our stories. In Circle, we are conversing with the divine. Baraka Elihu

· uključi video i pojačaj zvuk ·

Putovanje Divlje Žene – Ciklus 2018.

 

U siječnju 2018.g. započinje ciklus ženskih radionica/okupljanja u krugu s nazivom PUTOVANJE DIVLJE ŽENE.

 

PUTOVANJE DIVLJE ŽENE ciklus je povezanih događanja/okupljanja u krugu žena, koja će se odvijati jednom mjesečno, u vrijeme oko punog mjeseca. Događaji će biti zasebne, ali uzajamno povezane radionice/ženski krug, a simbolički će prikazivati jedan kompletan godišnji ciklus.

Povezivat ćemo se s fazama mjeseca, učiti slijediti naše unutarnje ritmove koji su vezani za cikluse prirode; usklađivat ćemo ono što se događa u nama s onime što se događa izvan nas – naša veza s Majkom Zemljom ključna je hrana za naš divlji duh i veliku ćemo pažnju posvetiti upravo tom aspektu – osnaživanju naše životne energije kroz povezivanje sa zemljom i njenim ciklusima.

 

Život nas kao žena cikličan je. Sve što radimo radimo u ciklusima, bilo da smo toga svjesne ili ne. Ovo putovanje donosi nam, stoga i otvaranje ka skrivenim dimenzijama života koje slutimo i osjećamo duboko u sebi ali ih možda do sada nismo imale priliku dotaknuti i povezati se s njima.

Povezivanje s ciklusima i silama Zemlje i prepoznavanje te na kraju prihvaćanje vlastite ciklične prirode donosi olakšanje, opuštanje i slobodnije prepuštanje valovima života.

 

Kako izgledaju susreti?

 

Svaki susret je tematski oblikovan oko teme bitne za nas žene, za povratak divljine u naš život. Razgovor je važan aspekt ovih druženja, stoga većinu vremena provodimo upravo pričajući o temi koja je zadana. Dio druženja posvetit ćemo našim ženskim ritualima, koji će učiniti da svako druženje bude posvećeno i zapamćeno našim emotivnim bićem. Svaki susret je zasebna radionica/krug i može se dolaziti u pojedinačne termine. Preporuka je ipak proći cijeli ciklus, jer samo tako možemo imati stvaran, opipljivi osjećaj promjene koju će nam ova praksa donijeti.

Detaljan opis svakog događaja biti će objavljen u naprijed na FACEBOOK STRANICI: POVRATAK DIVLJE ŽENE.

 

Prednosti pohađanja cijelog ciklusa

 

Kada se nečem posvetimo na način da donesemo odluku da ćemo jednom mjesečno biti na određenom mjestu u određeno vrijeme, zato jer je to dobro za naš DUH, to je puno više od dolaska na radionicu. To je donošenje odluke, to je namjera da njegujem sebe, to je priznavanje vlastitih prioriteta. Kada smo same sebi prioritet, tada se stvari mijenjaju i naša divlja rijeka teče. Tada pokazujemo da poštujemo sebe, da nam je naše vrijeme važno i da smo sebi odane.

Svaki susret donosi nove zadatke, nova promišljanja, nove uvide i nove prilike za otvaranje našeg divljeg srca. Kada doista RADIMO nešto za sebe, poduzimamo korake, činimo aktivnosti koje su zadane, mi preuzimamo odgovornost za ono što i kako živimo. Nismo pasivni promatrači i publika u vlastitom životu, već svjesne kreatorice svojeg divljeg stanja.

Nakon jednog ovakvog ciklusa imat ćemo opipljivu i mjerljivu promjenu u sebi koju ne možemo postići kampanjskim aktivnostima, već samo ustrajnošću i dosljednošću.

 

Zašto Krug?

 

Krug je sveti simbol. Prikaz savršenstva, bez početka i kraja. Krug je simbol ženskog principa.
Davno prije nego je svijetom zavladao patrijarhat, živjelo se upravo tako: žene su bile te koje su se sastajale u krugu i vijećale o tome kako riješiti probleme u zajednici koje su bile dio. Slušale su svoju intuiciju, zajednički donosile odluke, zajedno su ih provodile u djelo.

Ženski krugovi danas mjesto su i vrijeme druženja, okupljanja, primanja i dijeljenja podrške, vrijeme za introspekciju, sakupljanje inspiracije, otkrivanje, samo istraživanje, iscjeljivanje i osnaživanje. Biti u krugu s drugim ženama koje dijele našu misiju, više je od druženja. Ovo je pravi mali ritual posvećenosti sebi, svojem buđenju, ali i prisjećanje našeg ženskog principa, naših korijena, naše suštine.

Bivanje u krugu ima svoje zakonitosti od koje su tri najvažnije: poštovanje svetog prostora, poštovanje drugih sudionica i autentičnost. Kada ulazimo u krug mi ulazimo u prostor koji je svet, otvaramo svoja srca drugim ženama, pristajemo biti dio njihovih života i dijelimo nešto što je puno veće od svih nas zajedno.

 

Bivanje u krugu stoga traži veliku razinu povjerenja i posvećenosti, dolascima, drugim sudionicama i svojem vlastitom unutarnjem procesu.

 

Za cijeli svijet…

 

Mogu sudjelovati polaznice iz svih dijelova svijeta. Za to će biti potrebno računalo i dobra Internet veza. Detalje o ovom načinu sudjelovanja dobijete po prijavi.

 

Cijene i plaćanje

 

Cijena dolaska na jedan krug je 50 – 150 kn. Zašto tako? Zato što sam svjesna različitih financijskih mogućnosti svake polaznice i ne želim da se netko osjeća zakinutim za ovo iskustvo zbog osjećaja da si nešto ne može priuštiti. Ovisno o svojim mogućnostima, platiš cijenu koja je tebi prihvatljiva između 50 – 150 kn. Voljela bih da je u vrijeme kada sam ja studirala i kada su moje financijske mogućnosti bile ograničene, meni netko ponudio ovu opciju. Ne želim da morate birati između dvije vama važne stvari – dolaska na radionicu i nečeg drugog. Želim da imate oboje.

Plaća se PRIJE događaja, na račun, čime se potvrđuje dolazak i čuva mjesto u krugu.

 

Prijave?

 

Na FACEBOOK STRANICI POVRATAK DIVLJE ŽENE bit će objavljeni pojedinačni događaji s detaljima za svaki od njih. Ako već sada znaš da želiš sudjelovati u cijelom ciklusu pošalji mi mail na kristijana[at]povratakdivljezene.com.

Dođi da podijelimo naše priče. Dođi da se čujemo, vidimo i podržimo. Dođi da zajedno učinimo ovaj svijet boljim mjestom. Svijet nas treba. Tebe, mene i sve nas. Samo mi imamo tu snagu razbiti staru paradigmu i postaviti nove, zdrave temelje generacijama koje dolaze iza nas. Naš healing circle mjesto je gdje staro završava i novo počinje. Trebam te. Ovo nije samo moja stvar, ovo se tiče SVIH NAS!