Povratak Divlje Žene | FIT BODY WILD SOUL
4351
page-template-default,page,page-id-4351,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.10, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
U Divljem Tijelu Divlji Je Duh.

FIT BODY WILD SOUL

Tajna zdravog tijela i vitkog izgleda nije u tjeranju tijela da postane vitko, nego u dubinskoj odluci tvog tijela da želi biti vitko. A ispred te odluke leži puno više od hrane koju jedeš i sporta kojim se baviš. Leži iskustvo sigurnosti i ljubavi.

Žene I Hrana

 

Nikada još nisam srela muškarca koji se žali na svoj odnos prema hrani i tijelu toliko koliko to rade žene. Odnos žena – tijelo – hrana opterećen je s toliko srama, kajanja, krivnje, osjećaja težine i nedovoljnosti. Da ne pričam o medijskom silovanju idejama kako bi smo trebale izgledati… Kao da je hrana i količina pojedenog jedini faktor koji oblikuje naša tijela.

Nakon što sam uspješno iscjelila svoju osobnu priču o hrani i odnos s tijelom, došla sam do brojnih korisnih spoznaja, od koje je jedna najvrijednija: NAŠE POSEZANJE ZA HRANOM ČESTO JE SAMO ZAMJENA ZA POSEZANJE ZA NEČIM DRUGIM, što nam je u tom trenutku potrebno, ali do toga ne možemo, ili je bilo branjeno, ili mislimo da ne zaslužujemo ili ne znamo kako si to dati. U korijenu svakog posezanja leži ŽUDNJA. Da se nahranimo. Ali čime? Često se upravo posezanje hranom smatra utjehom. Da. Ali što je utjeha? Utjeha je ono što si damo  kada izostane ono što je stvarno bilo potrebno. Stoga je prije svakog bavljenja hranom u kontekstu utjehe potrebno naći koja je stvarna potreba čije ne zadovoljenje nadomještamo kroz hranu.

Cijela ta ideja oko bavljenja odnosom hrana – tijelo ima suštinski krivi pristup. Pristup koji prije svega u život žene postavlja neke potpuno krive ideale i slike o tome kako izgleda zdravo i zadovoljno tijelo, o tome kako ga trebamo tretirati i njegovati, kako i čime hraniti. Sve metode na koje sam do sada naišla vrte se oko: brojanja kalorija, mučnog vježbanja, slijeđenja nekog određenog programa koji jamči brze rezultate i fiksacije na ideju da naše tijelo oblikujemo po viziji i obliku koji smo zamislile.

Znaš li da naše tijelo savršeno dobro zna što mu je i koliko čega potrebno? Koliko sna, koliko hrane, koje hrane, kako pripremljene hrane, kada. Koliko seksa, koliko kretanja i koliko igre. Sve zna. Problem počinje onda kad se prestanemo slušati i ignoriramo tu mudrost naših stanica, koje bi nas, da im dozvolimo nepogrešivo vodile do istine.

Naše tijelo nije komad gline koji izvaljamo i ispečemo u željeni oblik…

 

U suštini takvog pristupa leži nasilje. Nad svojim tijelom i nad samom sobom. Kad svoje tijelo i duh izložimo takvom obliku nasilja, što se događa? Što se događa kad čujemo riječ moram? U nama odzvoni neću. Svaka prisila nailazi na otpor. Svaka sila ima protusilu. Na svako moram dolazi po jedan neću.

 

Takve epizode uglavnom završavaju samo privremenom disciplinom i vojničkim režimom. Privremenim rezultatima. Privremenim osjećajem zadovoljstva. Privremenim ispunjenjem.

 

Zašto rezultati nisu trajni?

 

Zato jer površan pristup daje i površne rezultate. Zato jer nas nitko nije učio kako se voljeti iznutra, kako se hraniti iznutra, kako se njegovati iznutra. Zato jer nas nitko ne uči slušati, osjećati i gledati. Zato jer je za trajni rezultat potrebno cjelovito rješenje. Rješenje koje nije samo jedna epizoda nakon koje se vraćamo na staro, već pristup koji nam pomaže da se transformiramo iznutra.

 

To znači djelovati na svim razinama istovremeno, na način koji ne narušava integritet žene već ga poštuje i učvršćuje.

 

Važno je razumjeti da ono što smo danas i kako danas izgledamo nije samo rezultat jednadžbe: pojedeno minus potrošeno. Da je tako, sve bi bilo puno jednostavnije. Naše tijelo je rezultat dosadašnjeg načina života, naših misli, uvjerenja… u njemu su zapisane sve naše najranije uspomene, sve ono što jesmo.

Zašto je ovaj program poseban?

  • Učimo više osjećati tijelo nego gledati brojke na vagi
  • Ne držimo se slijepo isplaniranog jelovnika, već učimo birati hranu prema osjećaju da li je ona dobra za nas
  • Poštujemo inteligenciju tijela koje nepogrešivo zna što mu je i u kojoj količini potrebno
  • Učimo i vježbamo dosljednost u novim navikama koje za sebe odaberemo
  • Rješavamo prepreke i otpore kada se pojave
  • Gradimo povjerenje u svoje tijelo
  • Stvaramo temelje za novi odnos prema sebi
  • Prihvaćamo hranu kao izvor energije i hranjivih tvari koje nam pomažu da ostanemo zdrave
  • Učimo se zadovoljiti primarne potrebe čime se razbija potreba da se kroz hranu tješimo
  • Gradimo se iznutra i učimo zdrave načine za nošenje sa stresom

Kako Izgleda Program?

 

Pošto na svijetu ne postoje dvije identične osobe i dva istovjetna tijela, svaki program se modificira prema specifičnim potrebama i stanju osobe – kako u smislu zdravlja tako i u smislu osjećaja, potreba i njenih ciljeva.  Prije početka programa imamo razgovor na kojem definiramo naše ciljeve i kreiramo plan za ostvarenje cilja. U ostalim susretima kombiniramo elemente life coachinga s dolascima na tretmane, a za korištenje kod kuće dobiješ svoju kolekciju preparata za snaženje duha i njegu tijela.

 

Duboke i trajne transformacije moguće je postići samo predanim radom na svim razinama. To znači da u cijeli proces trebamo uključiti ne samo tijelo nego i naše emocije i um. 

 

Dodatno možemo organizirati i individualnu edukaciju o planiranju zdravih obroka, zajednički odlazak u nabavku pa i zajedničko kuhanje. Pratim vas cijelim putem, pružam podršku kada zapnete i pomažem štetne navike zamijeniti novim zdravijim izborima.

 

Preporučeno trajanje programa je 3 mjeseca.

Malo je reći da sam odlično! Kile se tope bez problema a ja još uvijek ni na vidiku ne vidim odustajanje...nevjerojatno! Došla sam do svog prvog cilja od 90 kg (to nisam uspjela nikad - minimum je uvijek bio 93 kg), sad sa još više elana idem dalje. Želju za ``lošom`` hranom uopće nemam, npr. kad otvorim frižider kao da ne vidim ono što ne smijem jesti. Redovito vježbam tibetance a uskoro počinjem sa trčanjem. Od ukupno 15-ak dana samo dva su bila krizna ali sam ih prebrodila bez previše muke. Lakše i učim. Super stvar koju sam primjetila vrlo brzo od prvog udisanja kapi je mirnije i lakše disanje. Općenito sam puno smirenija i jednostavno rečeno - sretnija! Marina, studentica

REZERVIRAJ TERMIN